• Посилання скопійовано

Шанси на дефолт України виросли майже до 45%

Зображення: PHL

Імовірність дефолту українських єврооблігацій на сьогоднішній день становить майже 45%.

Про це повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає УБР.

"За рівнем кредитно-дефолтних свопів Україна займає 5 місце серед країн з високими показниками ризику дефолту. На даний момент в Пакистані, Аргентині, Португалії та Кіпрі ймовірність дефолту вища, ніж в Україні. При цьому ймовірність дефолту в Венесуелі, Ірландії і Єгипті оцінюється нижче. А були часи, коли показники кредитно-дефолтних свопів по Україні були на рівні Італії", - пояснив експерт.

За словами аналітика, ще на початку березня 2012 року, кредитно-дефолтні свопи України були на рівні 750 пунктів. Але в міру надходження інформації про функціонування економіки України на початку року свопи почали зростати. Олександр Охріменко впевнений, що, в першу чергу, така тенденція пов’язана з відсутністю ясності із закупівлями газу в Росії і невизначеністю в переговорах з МВФ.

Нагадаємо, в квітні 2011 року ситуація з кредитно-дефолтними свопами України була значно кращою. На той момент вірогідність дефолту оцінювалася в 32%.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»