• Посилання скопійовано

Вкладникам Ощадбанку СРСР дозволять отримувати компенсацію готівкою

Наступного тижня Кабмін розгляне проект постанови про порядок виплати компенсацій колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР. Прем’єр-міністр М. Азаров розпорядився підготувати до розгляду максимально простій механізм оформлення громадянами паперів для отримання компенсації за знецінені вклади.

За словами глави уряду, вкладникам планується надати право вибору способу отримання грошей. Передбачаються 3 варіанти компенсації: готівкою, зарахуванням коштів на банківський рахунок або на платіжну картку. Проект постанови щодо механізму компенсаційних виплат, який Кабмін розглядав раніше, не містив цих норм, тож його було спрямовано на доопрацювання.

М. Азаров висловив надію, що здійснити виплату компенсацій за знецінені вклади вдасться без принизливих черг. Без купи довідок. Це принципова вимога глави уряду до організаторів процесу виплати компенсацій. Оскільки за грошима прийде чимало людей похилого віку, прем’єр розпорядився організувати все так, щоб громадяни отримали гроші якнайшвидше.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»