• Посилання скопійовано

Нацбанк змінив Положення про видачу ліцензій про переказ іноземної валюти за межі України

Доповнено перелік операцій, пов’язаних з переказом валюти за межі країни, які не потребують отримання ліцензії.

Національний банк своєю постановою вніс зміни до Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказ іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів і проведення окремих валютних операцій.

Так, тепер суб’єктам господарювання — резидентам не потрібна ліцензія під час переказу гарантійного забезпечення для участі в тендері, який передбачає постачання товарів (продукції, робіт, послуг, прав інтелектуальної власності), у сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро на один календарний рік на користь однієї особи.

Також тепер, відповідно до нової редакції пункту 2.3 Положення, для отримання ліцензії на проведення окремих валютних операцій необхідно подавати довідку уповноваженого банку про номер рахунка, з якого буде переказуватись іноземна валюта за межі України, та (або) про номер рахунка підприємства-резидента у гривнях, який використовуватиметься для купівлі іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України, і номер рахунка підприємства-резидента в іноземній валюті, з якого таку куплену валюту буде перераховано за межі України.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь