• Посилання скопійовано

НБУ спрощує правила обміну валюти на час ЄВРО

НБУ спрощує правила обміну готівкової валюти у період з 1 червня до 10 липня 2012 року, коли проводитиметься фінальна частина чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, повідомили UBRу прес-службі установи.

Відповідне рішення закріплено постановою НБУ від 24 травня 2012 року (№207), яка набирає чинності з 1 червня 2012 року.

Зміни затверджено з метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами — організаторами, учасниками, гостями фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Згідно з постановою протягом зазначеного періоду банки (фінансові установи) здійснюють операції з купівлі у фізосіб-нерезидентів готівкової іноземної валюти без оформлення довідки-certificate за формою №377.

Водночас передбачається, що квитанції за формами №377-А та №377-К про здійснення валютообмінної операції є підставою для проведення з 10 липня 2012 фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних гривень на готівкову інвалюту після надання документа, що засвідчує особу та підтверджує її резидентність.

При цьому перший примірник цих квитанцій залишається у касі банку (фінансової установи) або у пункті обміну іноземної валюти, в якому здійснено зворотний обмін.

НБУ також зобов’язав банки (фінансові установи) розмістити в касах та пунктах обміну валюти в осяжному клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами про можливість здійснення фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на інвалюту при наданні квитанції за формою №377 — А №377-К та документа, що засвідчує особу і підтверджує її резидентність.

Нагадаємо: НБУ очікує припливу іноземної валюти напередодні ЄВРО-2012.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»