• Посилання скопійовано

НБУ проінформував про строки подання документів учасниками ринку небанківських фінпослуг

Через загрозу ракетних ударів НБУ вирішив, що у разі неподання інформації та документів фінустановою у встановлений строк з об’єктивних причин, учасник ринку небанківських фінансових послуг має право подати до НБУ відповідні пояснення

НБУ проінформував про строки подання документів учасниками ринку небанківських фінпослуг

Національний банк України нагадує, що 10 жовтня 2022 року для небанківських фінансових установ та осіб, які мають право надавати окремі фінансові послуги, спливає строк подачі документів та інформації відповідно до пунктів 2-4 Постанови Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153 «Про затвердження Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг».

Національний банк України бере до уваги загострення російської військової агресії проти України станом на ранок 10 жовтня 2022 року, що може негативно вплинути на строки подання встановлених документів учасниками небанківського фінансового сектору, та пропонує забезпечити їх подання в умовах відсутності загрози життю і здоров’ю своїх  працівників.

Відповідно, у разі неподання зазначених інформації та документів у встановлений строк з об’єктивних причин, учасник ринку небанківських фінансових послуг має право подати до Національного банку відповідні пояснення. Вони розглядатимуться в порядку, визначеному законодавством України, що регулює діяльність з надання фінансових послуг, в рамках здійснення наглядових дій.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»