• Посилання скопійовано

Визначено порядок надання банками інформації про показник «ΣВалВир»

НБУ визначив порядок надання банками інформації про показник «ΣВалВир» – дані про суму експортних операцій резидента

Визначено порядок надання банками інформації про показник «ΣВалВир»

Національний банк України визначив порядок надання банками інформації про показник «ΣВалВир» – дані про суму експортних операцій резидента – суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності за заявами суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Національний банк України збиратиме таку інформацію  у зв’язку з набранням чинності з 05 лютого 2023 року Законом України від 12.01.2023 №2881-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо застосування режиму експортного забезпечення на період дії воєнного, надзвичайного стану».

Інформацію про цей показник банки розпочнуть надавати після запровадження Кабінетом Міністрів України режиму експортного забезпечення відповідно до ст. 19-1 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Інформація надаватиметься банками у файлі 37X, який формується з урахуванням вимог, розміщених на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України у розділі «Статистика/Організація статистичної звітності/Реєстр показників статистичної звітності».

Зазначений порядок передбачено постановою Правління НБУ від 01.03.2023 №11 «Про надання банками інформації щодо показника «ΣВалВир»».

Документ набирає чинності з 04 березня 2023 року, крім пункту 1, що набирає чинності з дня запровадження Кабінетом Міністрів України режиму експортного забезпечення відповідно до ст. 19-1 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»