• Посилання скопійовано

НБУ розробив сервіс щодо усіх своїх активів, виставлених на продаж

Крім переліку майна (активів), виставленого на продаж, можна дізнатися про його статус (власність, іпотека чи застава), опис (площа, адреса), орієнтовну початкову ціну продажу, а також ознайомитися з фотоматеріалами

НБУ розробив сервіс щодо усіх своїх активів, виставлених на продаж

Національний банк створив окремий розділ на власному офіційному вебсайті, в якому зібрана вся актуальна інформація про активи НБУ, виставлені на продаж або заплановані для реалізації.

Головна мета розміщення такої інформації – забезпечення прозорого та повного доступу громадськості до ознайомлення з активами НБУ, які можна буде придбати на торгах.

Здебільшого йдеться про майно, набуте Національним банком у власність у рахунок погашення заборгованості банків, щодо яких триває процедура ліквідації, за раніше наданими їм кредитами рефінансування.

Також у розділі розміщена інформація щодо майна (активів), переданого в заставу / іпотеку Національному банку, реалізація якого здійснюється Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, органами Державної виконавчої служби або ліквідатором у процедурі банкрутства.

Крім переліку майна (активів), виставленого на продаж, можна дізнатися про його статус (власність, іпотека чи застава), опис (площа, адреса), орієнтовну початкову ціну продажу, а також ознайомитися з фотоматеріалами.

Інформація оновлюватиметься на регулярній основі.

"Продаж активів Національного банку відбувався і відбуватиметься в повній відповідності до вимог законодавства України. Ми дбаємо про максимальний рівень прозорості та ефективності цього процесу і прагнемо надати потенційним покупцям повний доступ до інформації щодо виставленого на продаж майна. Саме тому ми створили окремий розділ на сайті Національного банку, щоб потенційні покупці мали можливість ознайомитися з характеристиками об’єктів, які їх зацікавили. Зі свого боку це сприятиме забезпеченню  рівних умов для всіх учасників торгів", – наголосив керівник Управління роботи з проблемними активами Національного банку Павло Поляруш.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»