• Посилання скопійовано

Розроблено вимоги щодо визначення пов’язаних із кредитною спілкою осіб

Проєкт постанови НБУ встановлює порядок визначення пов’язаних осіб кредитною спілкою або Національним банком, якщо такі особи не були визначені пов’язаними самою кредитною спілкою

Розроблено вимоги щодо визначення пов’язаних із кредитною спілкою осіб

Національний банк пропонує до громадського обговорення проєкт Положення про визначення пов’язаних із кредитною спілкою осіб (далі – Положення).

Положення розроблене відповідно до Закону України "Про кредитні спілки" та встановлює порядок визначення пов’язаних осіб кредитною спілкою або Національним банком, якщо такі особи не були визначені пов’язаними самою кредитною спілкою.

Згідно з Положенням, кредитна спілка зобов’язана з’ясовувати пов’язаність особи до встановлення договірних відносин з нею та/або проведення з такою особою операцій, зокрема використовуючи ознаки, визначені цим Положенням, з урахуванням характеру взаємовідносин, операцій та наявності інших зв’язків із кредитною спілкою.

Положення набере чинності з 01 січня 2024 року, водночас для виконання його вимог кредитними спілками буде запроваджено перехідний період до 01 липня 2024 року.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 25 грудня 2023 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»