• Посилання скопійовано

В Україні створять проектний офіс з підтримки реформи фінансового сектору

Акціонери Європейського банку реконструкції та розвитку нададуть фінансову підтримку для створення та забезпечення роботи зовнішнього проектного офісу з підтримки реформи фінансового сектору

В Україні створять проектний офіс з підтримки реформи фінансового сектору

Про це заявив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

"Останнім часом ми бачимо інтенсивну співпрацю між ЄБРР та НБУ у сфері реформування фінансового сектору. Консультанти та спеціалісти ЄБРР допомагали готувати комплексну програму реформ та допомагають працювати над її реалізацією. Ми бачимо готовність української сторони до продовження реалізації проектів реформи фінсектора. ЄБРР підтримуватиме створення зовнішнього проектного офісу задля інтенсифікації впровадження окремих проектів реформи. Аналогічні офіси вже були створені та успішно функціонують в деяких міністерствах",- наголосив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Дякуючи за потужну підтримку ЄБРР у реалізації реформи фінансового сектору, директор департаменту стратегії та реформування НБУ та керівник Цільової команди реформи фінансового сектору України Михайло Відякін зазначив, що зовнішній проектний офіс реалізовуватиме окремі ключові крос-інституційні проекти, які наразі складніше імплементуються з огляду на необхідність високорівневої координації та синхронізації дій усіх учасників процесу.

"Завдяки проведеним реформам банківська система вже демонструє прибуток, а НБУ активно працює над впровадженням проектів другого етапу реформи – перезавантаження. Належна синхронізація зусиль регуляторів фінансового ринку та міністерств, яку буде здійснювати зовнішній проектний офіс за окремими ключовими крос-інституційними проектами, є основним фактором успішності наших спільних дій", - наголосив Михайло Відякін.

Так, основними напрямками роботи зовнішнього проектного офісу стануть проекти у таких сферах, як:

§  стратегічне планування в рамках трансформації регуляторів фінсектору;

§  відновлення кредитування, в т.ч. впровадження ефективних механізмів захисту прав кредиторів та роботи з проблемними активами;

§  розвиток ринку FinTech;

§  підвищення фінансової обізнаності населення України;

§  підвищення захисту прав споживачів фінансових послуг;

§  удосконалення корпоративного управління учасників фінансового сектору;

§  розвиток інфраструктури фінансового сектору;

§  посилення координації між регуляторами фінансового сектору.

"ЄБРР наразі надає ґрунтовну підтримку Україні з розвитку ефективного ринку капіталу, допомагає удосконалювати державне регулювання ринку і підвищувати рівень захисту інвесторів у цінні папери. Безумовно, значне поглиблення координації зусиль регуляторів фінансового сектору сприятиме ефективному впровадженню стратегічних проектів. Ми дуже вдячні ЄБРР за підтримку національних реформ. Адже командна робота дозволить запропонувати кращі рішення для реалізації необхідних змін у фінансовому секторі", - наголосив Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Передбачається, що зовнішній проектний офіс працюватиме рік з можливістю продовження у разі досягнення запланованих завдань та ефективності команди.

Майбутня команда зовнішнього проектного офісу реформи фінсектору буде створена на базі Громадської спілки "Фонд підтримки реформ в Україні" за фінансування акціонерів ЄБРР. Безпосереднє керівництво офісом здійснюватиме Національний банк як драйвер та лідер реформи фінсектору, так і НКЦПФР. ЄБРР регулярно буде отримувати звіти щодо діяльності офісу та статусу впровадження відповідних проектів офісу та реформи фінсектору у цілому.

Конкурсний відбір до зовнішнього Проектного офісу з підтримки реформ фінансового сектору розпочався 13 березня цього року та триватиме два тижні. З детальною інформацією щодо вакансій можна ознайомитись за посиланням.

Відбір менеджерів проектного офісу для реалізації проектів на ринку капіталу розпочнеться згодом. Інформація про вакансії буде оприлюднена на офіційному сайті НКЦПФР.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»