• Посилання скопійовано

НКЦПФР вносить зміни до сертифікації професійних учасників фондового ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про внесення змін до Положення про сертифікацію осіб, які здійснюють професійну діяльність з цінними паперами в Україні. Відповідне рішення члени Комісії ухвалили на засіданні регулятора, що відбулося 12 січня 2012 року, повідомляє ЛІГА.net.

За словами в. о. директора департаменту методології регулювання ринку цінних паперів Комісії Олега Науменка, цей документ було розроблено з метою підвищення відповідальності за здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів і попередження порушень законодавства України про цінні папери сертифікованими особами.

Зокрема, за словами розробників Положення, регуляторний акт передбачає внесення змін до Положення, спрямованих на більш точне визначення процедури розгляду Комісією питання про анулювання сертифікату.

Так, після набрання чинності змінами буде встановлено чіткий і вичерпний перелік підстав для анулювання сертифікатів фізичним особам за порушення чинного законодавства при здійсненні діяльності на ринку цінних паперів, що дозволить уникнути неоднозначного їх тлумачення зацікавленими особами. Також серед результатів очікується визначення наслідків, до яких може призвести недобросовісне здійснення діяльності на ринку цінних паперів, і визначення терміну, протягом якого після анулювання сертифікату особа може подавати документи на отримання нового сертифікату.

Наразі зміни до Положення передаються до Міністерства юстиції України для державної реєстрації документа. Відповідне вирішення НКЦПФР традиційно набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»