• Посилання скопійовано

Нардепи ініціюють нові підходи у встановленні посадових окладів за ЄТС

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується встановити мінімальний посадовий оклад (тарифну ставку) у розмірі, не меншому за мінімальну зарплату, а також підвищити зарплати для працівників підприємств, що відправляють на експорт більше половини своєї продукції

Нардепи ініціюють нові підходи у встановленні посадових окладів за ЄТС

14 березня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6190 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімальних розмірів ставок (окладів) заробітної плати та підвищення розміру заробітної плати на підприємствах, які реалізують більше 50 відсотків виробленої ними продукції, товарів, робіт, послуг за межі митної території України (експорт)". Його авторами є позафракційні нардепи Д. Добродомов, Б. Матківський, О. Мусій.

Проектом передбачається внесення змін до КЗпП та Закону «Про оплату праці», якими запропоновано:

1) Запровадити визначення мінімальної заробітної плати – як мінімального розмір оплати праці за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

2) Встановити мінімальний посадовий оклад (тарифну ставку) у розмірі, не меншому за встановлений розмір мінімальної заробітної плати (3200 грн).

Нагадаємо, що  з 1 січня 2017 року постановою КМУ від 28.12.2016 р. №1037 встановлено розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року (тобто 1600 грн). Більше тут>>

3) Встановити мінімальний посадовий оклад для робітників (працівників) першого розряду відповідної галузі на підприємствах, які реалізують більше 50% вироблених ними продукції, товарів, робіт, послуг за межі митної території України (експорт), встановити у подвійному розмірі мінімальної заробітної плати (6400 грн).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»