• Посилання скопійовано

З 1 вересня підвищать мінімальну зарплату: КМУ ухвалив графік

Уряд погодив підвищення мінімальної зарплати в Україні. Так, з 1 вересня вона зросте до 5 тисяч гривень, з 1 січня 2021 року - до 6 тисяч гривень, а з 1 липня наступного року - до 6,5 тисячі гривень.

З 1 вересня підвищать мінімальну зарплату: КМУ ухвалив графік

Наприкінці минулого тижня Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні. І ось вже у середу Уряд погодив графік такого підвищення. Так, з 1 вересня вона зросте до 5 тисяч гривень.

Про це під час брифінгу повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Розповідає РБК-Україна.

За її словами, згідно з графіком підвищення мінімальної зарплати очікується, що з 1 січня 2021 року вона підніметься до 6 тисяч гривень, а з 1 липня наступного року - до 6,5 тисячі гривень.

"Насамперед підвищення мінімальної заробітної плати - це підвищення рівня життя наших громадян, особливо працюючих людей, які отримують найменші доходи і підвищення мінімальної зарплати - це боротьба з бідністю", - зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розпорядився підвищити заробітну плату медичним працівникам з 1 вересня 2020 року.

За даними Євростату, мінімальна зарплата в Україні в 9-12 разів менше, ніж у найбагатших країнах Європейського союзу; з січня 2020 року і дотепер вона становить 4723 грн.

 

Від редакції: Зауважимо, що нові розміри мінімальної зарплати мають бути встановлені у Законі про Держбюджет. Тому тільки після прийняття ВРУ графіку змін мінзарплат почнуть діяти нові розміри. Чекаємо далі, поки відповідного законопроекту не зареєстровано на сайті  ВРУ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»