• Посилання скопійовано

Порядок проведення індексації зарплати та інших доходів зміниться

У Порядок нарахування індексації включать норми щодо правил індексації аліментів у твердій сумі та нарахування індексації при підвищенні окладів не з 1 числа місяця

Порядок проведення індексації зарплати та інших доходів зміниться

На сайті СПО профспілок опубліковано проєкт постанови КМУ щодо змін до Порядку нарахування індексації доходів. Завантажити його можна тут.

Зокрема, пропонується ввести правила нарахування індексації у разі підвищення окладів не з 1 числа місяця. У такому випадку сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу. Для цього варіанту підвищення окладу буде затверджено окремий приклад нарахування індексації у додатку до Порядку №1078.

Правило незменшення суми індексації у разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів) узагальнили для всіх видів грошових доходів. Відповідно з цієї норми п. 5 Порядку № 1078 зникне згадка про заробітну плату.

Крім того, для аліментів запровадять порядок індексації. За новим п. 10-4 Порядку №1078 для проведення державним або приватним виконавцям індексації аліментів у твердій суми обчислення індексу споживчих цін провадиться наростаючим підсумком з наступного року з місяця встановлення розміру аліментів.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»