• Посилання скопійовано

Про відмову у працевлаштуванні безробітних слід повідомити письмово

Мінсоцполітики наголосило, що роботодавець зобов'язаний письмово обґрунтувати відмову у працевлаштуванні безробітних, які скеровані до роботодавця центром зайнятості

Про відмову у працевлаштуванні безробітних слід повідомити письмово

Про це йдеться у листі Мінсоцполітики від 04.05.2016 р. №137/06/186-16.

На корінці направлення на працевлаштування, яке центр зайнятості видає безробітному (незалежно від його категорії) для відвідування ним роботодавця, графу «Відповідь про прийняте рішення» заповнює роботодавець, а шукач роботи повертає корінець направлення до центру зайнятості.

У разі відмови у працевлаштуванні роботодавець ставить відмітку біля належної причини відмови.

Крім того, Мінсоцполітики нагадує, що підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування зазначених у частині першій ст. 14 Закону про зайнятість населення громадян.

Роботодавці самостійно розраховують квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах і належать до таких, що неконкурентоспроможні на ринку праці (крім інвалідів), та забезпечують їх працевлаштування самостійно. Роботодавці можуть звернутися за сприянням для працевлаштування цієї категорії громадян до державної служби зайнятості.

За невиконання роботодавцем протягом року квоти з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»