• Посилання скопійовано

25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) запропоновано зробити офіційним вихідним днем

6 грудня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5496 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів"

25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) запропоновано зробити офіційним вихідним днем

Його авторами є колектив народних депутатів (П. Унгурян, В. Бабенко, О. Сочка, Є. Рибчинський, О. Богомолець та ін.).

Законотворці пропонують визнати 25 грудня офіційним святковим днем в Україні.

 

Обґрунтування необхідності прийняття цього закону

Згідно зі статистичними даними Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України (звіт станом на 01.01.2016 р.) 23172 діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво христове 7 січня.

Водночас на сьогодні в Україні нараховується приблизно 11000 релігійних католицьких і протестантських громад (30% від усіх релігійних організацій України), які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня.

 

На думку авторів законопроекту, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва Христового того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням (25 грудня), і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України.

 

Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня. Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року.

Отж, на думку авторів законопроекту, необхідно забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва Христового того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України.

****

Читайте також: Перенесення робочих днів у 2017 році: розпорядження Кабміну

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»