• Посилання скопійовано

ДФСУ про тривалість відрядження за кордон

Податківці нагадують, що строк відрядження за кордон визначається керівником, але не може перевищувати 60 календарних днів. Проте є винятки

ДФСУ про тривалість відрядження за кордон

ДФСУ у листі від 08.12.2016 р. № 26653/6/99-99-13-02-03-15 нагадує, що строк відрядження за кордон визначається керівником, але не може перевищувати 60 календарних днів.

Так, строк відрядження працівників, які направляються за кордон за ЗЕД-договорами (контрактами) для виконання монтажних, налагоджувальних, ремонтних, проектних, проектно-пошукових, будівельних, будівельно-монтажних і пусконалагоджувальних робіт, здійснення шефмонтажу та авторського нагляду під час будівництва, обслуговування та забезпечення функціонування національних експозицій на міжнародних виставках, проведення гастрольних та інших культурно-мистецьких заходів, не повинен перевищувати один рік.

Водночас податківці зауважують, що питання оформлення продовження терміну відрядження, відшкодування витрат, понесених працівником у зв’язку з таким відрядженням, та оплата його праці належить до компетенції Мінсоцполітики.

Докладно про нюанси відрядження за кордон - читайте в аналітичній статті від редакції>> 

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»