• Посилання скопійовано

Неповний робочий час: тривалiсть роботи напередоднi святкових днiв не скорочується!

Чи можна скорочувати роботу на умовах неповного робочого часу перед святковим днем на 30 хв, а не на одну годину за 40-годинного тижня? На це питання відповіли фахівці Мінсоцполітики

Неповний робочий час: тривалiсть роботи напередоднi святкових днiв не скорочується!

У Мінсоцполітики зазначили, що за статтею 53 КЗпП напередоднi святкових i неробочих днiв (ст. 73 КЗпП) тривалiсть роботи працiвникiв, крiм працiвникiв, зазначених ст. 51 КЗпП, скорочується на одну годину як за п'ятиденного, так i за шестиденного робочого тижня.

Згiдно зi ст. 56 КЗпП неповний робочий час (неповний робочий день або неповний робочий тиждень) установлюється за угодою мiж працiвником та роботодавцем й оплата в такому разi провадиться пропорцiйно до вiдпрацьованого часу або залежно вiд виробiтку. На умовах неповного робочого часу працюють також i працiвники-сумiсники.

Тому норма ст. 53 КЗпП поширюється на працiвникiв, якi працюють за п'ятиденним чи шестиденним робочим тижнем з установленою законодавством нормою робочого часу. Для працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу, ця норма не застосовується, тобто тривалiсть їхньої роботи напередоднi святкових i неробочих днiв не скорочується.

Вiталiна КОРКУШКО, завiдувач сектору; 

Олена УСЕНКО, головний спецiалiст

"Праця i зарплата" №45 (1009), 07 грудня 2016 р.

****

Читайте також: Вихідні дні у січні 2017 року: коли і скільки відпочиватимемо?

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»