• Посилання скопійовано

Як дізнатися, чи достатньо в працівника страхового стажу

У Фонді з ТВП звертають увагу, що оскільки страховий стаж залежить від суми сплаченого за особу ЄСВ, то даних , що містяться у трудовій книжці працівника, недостатньо для правильного його обрахунку

Як дізнатися, чи достатньо в працівника страхового стажу

Вінницьке обласне відділення ФСС з ТВП зазначило, що для обчислення страхового стажу працівника роботодавцю необхідна інформація про заробіток працівника за 12 місяців перед настанням страхового стажу, з якого сплаченого ЄСВ, та кількість днів страхового стажу. Для цього достатньо надати форму ОК-7, в якій наведені дані про суму заробітної плати, з якої сплачено ЄСВ та кількість днів страхового стажу за місяцями та про сплату ЄСВ.

Самостійно роботодавець може отримати відомості щодо застрахованої особи лише за період перебування такої особи у трудових відносинах з ним. Відомості за інші періоди йому може повідомити сам працівник. Тому останній має самостійно звернутися до органів ПФУ щодо індивідуальних відомостей за період, який потрібен роботодавцю. Слід зазначити, що індивідуальні відомості надаються при пред'явленні паспорта, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або свідоцтва про загальнообов'язкове соціальне страхування чи пенсійного посвідчення за місцем проживання.

У Фонді звертають увагу, що оскільки страховий стаж залежить від суми сплаченого за особу ЄСВ,  то даних , що містяться у трудовій книжці працівника недостатньо для правильного його обрахунку.

Якщо за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку страховий стаж працівника становить менше шести місяців, фахівці Фонду рекомендують працівнику відділу кадрів повідомляти про це комісію (уповноваженого) із соціального страхування.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»