• Посилання скопійовано

Коли положення Генеральної угоди є обов'язковими для підприємств

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо обов'язковості виконання суб'єктами положень генеральної, галузевих (міжгалузевого) угод

Коли положення Генеральної угоди є обов'язковими для підприємств

Мінсоцполітики у листі від 21.11.2016 р. №415/0/15-16/18 роз'яснило: обов'язковими для підприємства положення Генеральної угоди будуть якщо і роботодавець, і працівники цього підприємства представлені суб'єктами сторін цієї угоди через відповідне членство та на підставі установчих документів (статутів, положень тощо).

Перелік суб'єктів сторони роботодавців і профспілкової сторони угоди та їх членських організацій наведено у додатках 1 і 2 до  такої угоди. Суб'єктом сторони органів виконавчої влади є Кабінет Міністрів України.

Однак підприємству, для якого положення Генеральної угоди не обов'язкові, Законами "Про колективні договори і угоди""Про соціальний діалог в Україні" не забороняється їх застосування.

Роботодавець і працівники можуть у межах повноважень прийняти узгоджене рішення керуватися її нормами та положеннями.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»