• Посилання скопійовано

Чи потрібно оформляти трудову книжку студенту, який стажується на підприємстві

Чи оформляється трудова книжка студентам вищих та учням професійно-технічних навчальних закладів, які проходять стажування на підприємстві, в установі,організації? Роз'яснює Держпраці

Чи потрібно оформляти трудову книжку студенту, який стажується на підприємстві

Заступник начальника Управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карп’юк наголосила, що стаття 48 КЗпП передбачає ведення трудових книжок студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, які проходять стажування на підприємстві, установі, закладі.

Порядок укладення договору про стажування, його типова форма затверджені постановою КМУ від 16.01.2013 р. № 20.

Окрім того, відповідно до ст. 29 Закону «Про зайнятість населення» студенти вищих та учні професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, мають право проходити стажування за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, на умовах, визначених договором про стажування у вільний від навчання час.

***

Читайте також:

Особливості прийняття на роботу осіб, які поєднують роботу з навчанням за денною формою

Трудова книжка працівника: внесення записів про навчання

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»