• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики планує ввести електронний реєстр трудових договорів

Трудовий договір можна буде накладати на систему персоніфікованого обліку Пенсійного фонду, - розповідає А. Рева

Мінсоцполітики планує ввести електронний реєстр трудових договорів

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо в Мінсоцполітики запровадити ще одну важливу річ, а саме електронний реєстр трудових договорів в Україні. Тобто роботодавець буде зобов'язаний інформацію про укладення трудового договору з кожним, хто працює за наймом, вносити в спеціальний реєстр", - заявив Рева.

За його словами, таким чином, трудовий договір громадянина можна буде накладати на систему персоніфікованого обліку Пенсійного фонду для того, щоб відстежувати інформацію про виплату заробітної плати або страхових внесків. Після припинення трудових договорів, вони будуть архівуватися.

Також Рева повідомляє, що ведення електронного реєстру стане важливим інструментом для захисту трудових прав та боротьби з тіньовою зайнятістю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що А. Рева сподівається на розгляд Верховною Радою України проекту нового Трудового кодексу до липня 2017 року.

***

Читайте також:

В Україні запровадять електронні трудові книжки

Трудові книжки скасовують: що зміниться для працівників?

Трудовий кодекс: запропоновано доповнити перелік ознак, за якими забороняється дискримінація у сфері праці 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»