• Посилання скопійовано

Рада зобов'язала керівників підприємств сповіщати призовників про виклик до військкоматів

18 травня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу»

Рада зобов'язала  керівників підприємств сповіщати призовників про виклик до військкоматів

За закон проголосувало 237 нардепів, - повідомляє прес-служба ВРУ.

Законом (законопроект №2985) поширено на відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх знаходження в Україні і наявності в їх адміністративно-територіальних одиницях військових комісаріатів:

  • обов’язок на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів,
  • забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом,
  • у 7-денний строк повідомляти районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників і військовозобов’язаних.

Відповідні зміни внесено до статті 38 Закону«Про військовий обов’язок і військову службу». Наразі чинною редакцією цієї статті відповідний обов’язок передбачено лише для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками. Проте поки що остаточний текст Закону не оприлюднений.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»