• Посилання скопійовано

Як рахується страховий стаж працівника, що помер внаслідок нещасного випадку на виробництві?

Держпраці у Дніпропетровській області роз’яснила питання щодо розрахунку стажу роботи працівника задля виплати грошової компенсації, з яким під час виконання трудових обов’язків стався нещасний випадок (на жаль, смертельний)

Як рахується страховий стаж працівника, що помер внаслідок нещасного випадку на виробництві?

Робітник працював на підприємстві і сумлінно виконував свої обов’язки, але 18 жовтня 2017 року з ним стався нещасний випадок, а 15 січня 2018 року потерпілий помер. Як правильно розрахувати стаж роботи працівника? 

Держпраці у Дніпропетровській області зазначила, що КЗпП не передбачено підстав для розірвання трудового договору з працівником у разі його смерті.

Відповідно до статті 9 ЦКУ положення цього Кодексу застосовуються до врегулювання відносин, які виникають у сферах використання природних ресурсів та охорони довкілля, а також до трудових та сімейних відносин, якщо вони не врегульовані іншими актами законодавства. 

Нормами статті 49 ЦКУ передбачено, що актами цивільного стану є події та дії, які нерозривно пов’язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб’єктом цивільних прав та обов’язків.

У даному випадку припинення трудового договору провадиться на підставі норм трудового законодавства з урахуванням норм цивільного законодавства. 

Підставою для оформлення наказу про припинення трудового договору є копія свідоцтва про смерть, засвідчена печаткою підприємства або відділу кадрів. 

Тобто трудові відносини у даному випадку припиняються з дня смерті працівника. 

Відповідно до статті 129 КЗпП не допускаються відрахування з вихідної допомоги, компенсаційних та інших виплат, на які згідно з законодавством не звертається стягнення. 

А відповідно до ПКУ: «Особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або у фізичної особи, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню». 

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням того, що трудові відносини зберігаються до моменту смерті потерпілого (в даному випадку), а в період трудових відносин працівник є застрахованою особою, то відповідно стаж потерпілого працівника слід рахувати на момент смерті (тобто 15 січня 2018 року).  

***

Читайте також: Припинення трудових відносин у разі смерті працівника: покрокова інструкція.

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»