• Посилання скопійовано

Новий трудовий кодекс має запрацювати з 2020 року, – Зеленський

За позицією Президента до 1 січня 2020 року необхідно доопрацювати та ухвалити новий Трудовий кодекс України та суттєво посилити відповідальність за тіньове ведення господарства

Новий трудовий кодекс має запрацювати з 2020 року, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив новому уряду у співпраці з новим складом парламенту  переглянути трудове законодавство та запровадити до 1 січня 2020 року Новий Трудовий кодекс. До того ж Президент зауважив, що серед іншого слід звузити сфери неформальної зайнятості, зокрема, суттєвого посиливши відповідальність за тіньове ведення господарства.

Від редакції: 

Але профспілки занепокоєні ситуацією навколо проекту Трудового кодексу. Про це поговоримо далі.

За результатами обговорення на засіданні СПО об’єднань профспілок 28 серпня 2019 року інформації щодо загрози лібералізації трудового законодавства, зокрема, відхилення проекту Трудового кодексу України (законопроект реєстр. №1658), що не відповідає нормам і принципам міжнародного права і ратифікованим Україною Конвенціям МОП, Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок Олександр Шубін 30 серпня ц.р. звернувся з листом до Національного координатора Міжнародної організації праці в Україні Сергія Савчука.

Звертаємо увагу! Наразі на сайті ВРУ зареєстровано законопроект №0955 від 29.08.2019 Проект Трудового кодексу України. Проте нового тексту проекту ще не викладено, а є тільки редакція до другого читання від 24.07.2017 року. Про появу нового проекту розповімо окремо.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»