• Посилання скопійовано

Електронним трудовим книжкам бути! Уряд ухвалив законопроект

27 листопада Уряд схвалив законопроект щодо переведення у цифровий формат трудових книжок

Електронним трудовим книжкам бути! Уряд ухвалив законопроект

Сьогодні, 27 листопада, Уряд схвалив проект закону щодо переведення у цифровий формат  трудових книжок. Рішення Уряду дозволить скоротити бюрократичні процедури та оцифровувати процеси.  

«Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжності в даних про роботу. Разом з тим пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії та необхідності приходити для цього в органи Пенсійного фонду», –  прокоментував рішення Уряду Олексій Гончарук.

Відповідно до рішення Уряду та в разі схвалення законопроекту у Верховній Раді України електронна версія трудової книжки зменшить навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників – ФОП. За інформацією Уряду, це рішення також спростить пошук роботи та оформлення на роботу.

 

Як будемо підтверджувати трудовий стаж до 2000 року в електронному вигляді?
 
За інформацією Дубілета у Facebook,  на засіданні Уряду також було прийнято постанову, за якою працівники зможуть попросити роботодавця передати в електронній формі інформацію про стаж до 2000 року (зараз у Пенсійного фонду є інформація тільки з 2000 року).
На думку Дубілета, це дозволить у майбутньому зробити призначення пенсій та інших соціальних виплат повністю дистанційно, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.
 
 
Електронні сервіси ПФУ за допомогою BankID

Окремою постановою затверджено можливість отримувати електронні сервіси Пенсійного фонду не тільки за допомогою цифрового підпису, але й за допомогою BankID. За словами Дубілета, цифровий підпис все ще має низьке проникнення серед українців, а інтернет-банками ПриватБанку, Monobankом та іншими банками-учасниками користуються багато хто.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»