• Посилання скопійовано

Яка періодичність проходження періодичних медоглядів при дії виробничого шуму?

Держпраці навела правила проходження періодичних медоглядів при дії виробничого шуму

Яка періодичність проходження періодичних медоглядів при дії виробничого шуму?

Держпраці у Кіровоградській області розповідає з якою періодичністю  необхідно проходити періодичні медичні огляди при дії виробничого шуму та які працівники допускаються до виконання робіт на механічному обладнанні, яке є джерелом шуму.

Працівники, які зазнають у процесі трудової діяльності впливу шуму, ультразвуку та інфразвуку підлягають протягом трудової діяльності періодичним медичним оглядам відповідно до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджений Наказом МОЗ України від 21.05.2007 р. №246.

Періодичність проведення медичних оглядів, фах лікарів, які беруть участь у їх проведенні, перелік необхідних лабораторних, функціональних та інших досліджень, медичні протипоказання допуску до виконання робіт, пов’язані із впливом виробничих факторів, визначені в додатках 4 та 5 Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджений Наказом МОЗ України від 21.05.2007 р. №246.

Додатком 4 визначено Перелік шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, при  роботі з якими обов’язкові попередній (періодичні) медичний огляд працівників. Додатком 5 визначено Перелік робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд працівників.

При дії виробничого шуму від 81 до 99 дБА – періодичність медичного огляду становить 1 раз на 2 роки; при дії виробничого шуму від 100 дБА і вище – 1 раз на рік; при дії ультразвуку (контактна передача) – 1 раз на рік; при дії інфразвуку – 1 раз на 2 роки, а також для виконання робіт на механічному обладнанні (токарних, фрезерних та інших станках, штампувальних пресах тощо) – періодичність медичного огляду становить 1 раз на 2 роки.

До виконання робіт на обладнанні, що є джерелами шуму, ультразвуку та інфразвуку, допускаються особи, які пройшли попередній медичний огляд та придатні за медичним висновком виконувати таку роботу, ознайомлені (під час укладання трудового договору під розписку) з умовами праці та наявними небезпечними і шкідливими факторами на робочому місці.

Медичними протипоказаннями (на доповнення до загальних медичних протипоказань) – при дії виробничого шуму є: стійке зниження слуху, навіть на одне вухо, будь-якої етіології, отосклероз та інші хронічні захворювання слухового апарату з несприятливим прогнозом, порушення функції вестибулярного апарата будь-якої етіології, гіпертонічна хвороба на будь-якій стадії, виражена вегетативно-судинна дистонія; при дії ультразвуку (контактна передача) є: хронічні захворювання периферичної нервової системи, облітеруючі захворювання артерій, периферичний ангіоспазм; при дії інфразвуку є: стійке зниження слуху, навіть на одне вухо, будь якої етіології, отосклероз та інші хронічні захворювання слухового апарату з несприятливим прогнозом, порушення функцій вестибулярного апарата будь-якої етіології, гіпертонічна хвороба на будь-якій стадії; при роботі на механічному обладнанні є: гострота зору з корекцією на одному оці нижче 0,5 і на другому оці нижче 0,2, порушення функцій вестибулярного апарату, варикозне розширення вен (трофічні виразки нижніх кінцівок), тромбофлебіти, геморой з частими кровотечами та випаданням прямої кишки, епілепсія, сінкопальні стани.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»