• Посилання скопійовано

Уряд запровадив е-трудові для окремих категорій держслужбовців

За інформацією Мінсоцполітики, Урядом осучаснено облік трудових відносин найманих працівників (поряд з паперовою трудовою книжкою буде вестися відомості в е-формі). Але це стосується окремих категорій держслужбовців

Уряд запровадив е-трудові для окремих категорій держслужбовців

За інформацією Мінсоцполітики, 23 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято чергове рішення щодо осучаснення обліку трудових відносин найманих працівників шляхом запровадження його ведення в електронній формі. 

Рішенням Уряду забезпечено приведення у відповідність до норм чинного законодавства окремих актів Кабінету Міністрів України у зв’язку з прийняттям Закону України ,,Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” від 05.02.2021 № 1217-ІХ.

Зокрема, відповідні акти доповнено нормами щодо можливості застосування у відповідних правовідносинах поряд з паперовою трудовою книжкою (у разі її наявності) також відомостей про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, тобто електронної трудової книжки.

Відповідні зміни сприятимуть поступовому переходу до обліку трудової діяльності в електронній формі, збереженню достовірних відомостей про страховий стаж і трудову діяльність та спрощення ведення кадрового обліку.

Від редакції: Це стосується не всіх роботодавців, а тільки окремих держслужбовців. Проте наразі тексту постанови КМУ поки не оприлюднено. Про це повідомимо далі. Нагадаємо, що для всіх роботодавців діє  Порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи - підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі. Його затверджено постановою ПФУ від 12.03.2021 р. №11-1. Тобто це ще раз доказує, що зміни, затверджені КМУ, не стосуються загального порядку. Про це ми писали тут. 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»