• Посилання скопійовано

Заблоковано підписання законопроєкту щодо новацій з стимулювання працевлаштування безробітних

Спікер ВРУ не може підписати законопроєкт №6067 щодо реформування служби зайнятості, соцстрахування на випадок безробіття та виплати компенсації ЄСВ за працевлаштованих з числа безробітних до розгляду проєкту постанови

 Заблоковано підписання законопроєкту щодо новацій з стимулювання працевлаштування безробітних

Ми вже писали, що 21 вересня 2022 року ВРУ ухвалила в цілому урядовий законопроєкт №6067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці».

Але 22 вересня 2022 року народні депутати зареєстрували проєкт постанови №6067-П скасування рішення про прийняття законопроєкту №6067.

Його авторами є партія «Батьківщина».

Відповідно поки цей проєкт не буде розглянуто на засіданні ВРУ підпис законопроєкту залишиться заблокованим. Тож тільки після розблокування законопроєкт зможе підписати спікер ВРУ та Президент.

Законопроєктом пропонувалося:

1. Замінити неефективний механізм квотування працевлаштування, а саме запровадити компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці або ЄСВ за працевлаштування деяких категорій зареєстрованих безробітних, зокрема, молоді.

2. Сприяти працевлаштуванню довгострокових безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат ЄСВ.

3. Запровадити надання фінансової допомоги для започаткування підприємницької діяльності. Порядок надання такої допомоги, її граничний розмір та повернення, має затвердити Кабінет Міністрів України.

4. Змінити підходи до:

  • умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю, зокрема посилити страхові принципи (чим більший страховий стаж – тим більший розмір допомоги по безробіттю) та послабити до безробітних санкції за звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин;
  • фінансування громадських робіт та скасування тимчасових робіт, як таких, що не сприяють мотивації до праці;
  • підбору підходящої роботи для безробітного (врахування, зокрема транспортної доступності, розміру заробітної плати залежно від тривалості безробіття).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»