• Посилання скопійовано

Роботодавець має 11 працівників: чи можна укласти два договори з фрілансерами?

Держпраці вважає, що роботодавець не має права укладати два договори з нефіксованим робочим часом в одного роботодавця у разі наявності у нього тільки 11 працівників

Роботодавець має 11 працівників: чи можна укласти два договори з фрілансерами?

Держпраці у Дніпропетровській області надає відповідь на наступне запитання.

Роботодавець у якого працює 11 найманих працівників, уклав два договори з нефіксованим робочим часом. Чи відповідає це чинному законодавству?

Ні.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 21–1 КЗпП, кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом в одного роботодавця не може перевищувати 10 відсотків загальної кількості трудових договорів, стороною яких є цей роботодавець.

За перевищення встановленої ст. 21-1 КЗпП допустимої кількості трудових договорів з нефіксованим робочим часом або ведення недостовірного обліку робочого часу працівника, який працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, стосовно фактично виконуваної ним роботи передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення (ст. 265 КЗпП).

При цьому, у період дії воєнного стану у разі виконання в повному обсязі та у встановлений строк приписів про усунення порушень, виявлених під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю), штрафи, передбачені ст. 265 КЗпП, не застосовуються згідно із Законом від 15.03.2022 р. №2136-IX з урахуванням змін, внесених Законом від 01.07.2022 р. №2352-IX.

Посадові особи підприємств, установ та організацій, які винні у порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»