• Посилання скопійовано

Час проходження служби військовослужбовцями пропонують зараховувати до стажу роботи

Це передбачено новим законопроєктом №8090. Також ним пропонується надавати військовослужбовцям право виїзду за кордон з метою провідати рідних по крові або по шлюбу членів сім’ї

Час проходження служби військовослужбовцями пропонують зараховувати до стажу роботи

30 вересня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №8090 "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо належного відзначення внеску захисників і захисниць України у забезпечення оборони України, захист безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України". А саме пропонується внести зміни до:

  • ст. 8 «Основні права військовослужбовців, пов'язані з проходженням служби»;
  • ст. 10-1 «Право військовослужбовців на відпустки. Порядок надання військовослужбовцям відпусток та відкликання з них».

Зокрема, змінами передбачається, що час проходження служби військовослужбовцями (резервістами, військовозобов’язаними, добровольцями Сил територіальної оборони) під час участі ними в заходах щодо забезпечення оборони України, захист безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, зараховується до вислуги років, вислуги років для призначення пенсій, стажу роботи, а також до стажу державної служби таких осіб на пільгових умовах з розрахунку один місяць служби за три місяці, у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Крім цього, пропонується надати військовослужбовцям право виїзду за кордон з метою провідати рідних по крові або по шлюбу членів сім’ї за рахунок вже передбаченої в чинному законодавстві додаткової відпустки для військовослужбовців під час воєнного стану.

Також положеннями законопроєкту визначено порядок надання військовослужбовцям таких відпусток.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»