• Посилання скопійовано

Бізнес чекає на критерії для бронювання працівників у 2022 році

Бізнес просить Уряд зробити все можливе, аби нова процедура бронювання працівників запрацювала ще у 2022 році

Бізнес чекає на критерії для бронювання працівників у 2022 році

Бронювання від мобілізації – важливий аспект, який допомагає бізнесу продовжувати працювати, підтримувати економіку та гарантувати продовольчу і фінансову безпеку держави.

Європейська Бізнес Асоціація розповідає, що в грудні цього року набрали чинності зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації.

У той же час, задля того аби нова процедура бронювання нарешті запрацювала – Уряду необхідно фіналізувати проєкт нового порядку бронювання та схвалити його окремою Постановою. Відповідно, Європейська Бізнес Асоціація звертається до Уряду з проханням це зробити все ж цього року, аби не затягувати процедуру. Оскільки, ситуація, особливо в деяких індустріях є вкрай критичною, як, зокрема, в енергетиці, де співробітники вже який місяць працюють 24/7 аби відновлювати та налаштовувати пошкоджену інфраструктуру. Тож наявність більшої частини персоналу на підприємстві і надалі є критичною, аби процес відновлення був більш швидким та ефективно продовжувався. Окрім того, в таких критично важливих індустріях відсоток можливих бронювань варто передбачити більше 40%, аби країна могла тримати енергетичний фронт, адже більша частина працівників індустрії – чоловіки. 

У той же час, станом на останню третину грудня, незважаючи на прийняття та набрання чинності даного Законом все ж необхідні для запуску нової системи бронювання підзаконні акти не прийняті. При цьому, для приведення Кабінетом Міністрів України своїх нормативно-правових актів у відповідність із Законом №2732-IX строк визначеного у 2 місяці.

Зрозуміло, що такий стан справ викликає надзвичайне занепокоєння у бізнесу, оскільки чинні бронювання будуть завершені, на жаль, вже через декілька тижнів.

Тому, окремо, бізнес звертається з проханням до Уряду – продовжити чинні бронювання ще на 2 місяці. Експерти Асоціації переконані, що протягом цього часу у бізнесу буде достатньо часу для того, щоб у плановому порядку підготувати необхідні заявки та документи, а у представників органів державної влади – для їх опрацювання та підготовки відповідних наказів про бронювання.

Тож щиро сподіваємось на подальший діалог та врахування пропозицій спільноти у вище перелічених питаннях!

***

Читайте також:

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»