• Посилання скопійовано

З 31 січня діє новий порядок бронювання працівників: опубліковано постанову КМУ

З 31 січня діє порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану. При цьому відстрочки від призову, які вже отримано від Мінекономіки, будуть чинними протягом строку, на який вони надані

З 31 січня діє новий порядок бронювання працівників: опубліковано постанову КМУ

Нагадаємо, що 4 грудня 2022 року набрав чинності Закон №2732 щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на війни. При цьому порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних мали бути прийняті окремою Постановою КМУ. Бізнес чекав їх ще наприкінці грудня. 

Але тільки 27 січня на черговому засіданні КМУ затверджено:

  • порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану;
  • порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Він також зауважив, що за прийнятою Постановою КМУ відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобовʼязаним рішеннями Мінекономіки, будуть чинними протягом строку, на який вони надані.

30 січня було оприлюднено на сайті КМУ текст відповідної Постанови №76. З її текстом можна ознайомитися тут. Аналіз порядку наведемо в окремому матеріалі. 

31 січня Постанову було опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Відповідно порядки почали діяти з цієї дати.

***

Читайте також

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»