• Посилання скопійовано

З 9 червня діє оновлений порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Завдяки постанові КМУ в Порядку уточнено, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування BПО, які отримали статус після запровадження воєнного стану з 24 лютого 2022 року. Ці зміни почали діяти з 9 червня

З 9 червня діє оновлений порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

6 червня під час засідання КМУ було прийнято постанову щодо внесення зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Про це проінформував Тарас Мельничук. 

Прийнятим рішенням КМУ: 

  1. Уточнено, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування BПО, які отримали статус після запровадження Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 воєнного стану.
  2. Організовано моніторинг збереження зайнятості працівників центрами зайнятості. 
  3. Передбачено врахування податкової звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації. 

З текстом Постанови №568 від 06.06.2023 року можна ознайомитися тут. Постанову опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 9 червня. Тож ці зміни до Порядку діють також з 9 червня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»