• Посилання скопійовано

Чи може роботодавець при працевлаштуванні вимагати військовий квиток з печаткою військкомату?

Роботодавець має здійснювати перевірку у громадян України під час прийняття на роботу наявності військового квитка або відображення в е-формі інформації, що міститься в такому документі

Чи може роботодавець при працевлаштуванні вимагати військовий квиток з печаткою військкомату?

Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці (далі – Міжрегіональне управління) надає роз’яснення з питання щодо правомірності вимагання роботодавцем військового квитка з печаткою військкомату про взяття на облік при працевлаштуванні на роботу.

Порядок прийняття на роботу, а також документи, які має подати кандидат на посаду, визначає ст. 24 КЗпП, яка зобов’язує кандидатів на працевлаштування подати з-поміж іншого військово-обліковий документ.

Додаткові вимоги встановлює Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який КМУ затвердив постановою від 30.12.2022 № 1487 (далі — Порядок). Роботодавець зобов’язаний перевірити в особи, яка працевлаштовується, наявність: військово-облікового документа; відмітки у військово-обліковому документі про взяття на військовий облік (абзац другий пункту 34 Порядку).

З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють: перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікового документа, визначеного у пункті 20 цього Порядку, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред’являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»