• Посилання скопійовано

З 29 серпня діє оновлений порядок звітування щодо відрядження бюджетників

Зокрема, передбачено можливість подання підтвердних документів щодо відрядження у паперовій та електронній формах. Також встановлені строки для звітування залежно від форми оплати за витрати на відрядження. Ці зміни почали діяти з 29 серпня

З 29 серпня діє оновлений порядок звітування щодо відрядження бюджетників

25 серпня на черговому засіданні КМУ було затверджено постанову про внесення змін до постанови КМУ від 02.02.2011 №98 про суми та склад витрат на відрядження бюджетників. 

За інформацією Тараса Мельничука з його Телеграм-каналу, Постанова №98 зазнає таких змін:

1. Виключено норми щодо відшкодування витрат на відрядження лише на підставі оригіналів підтвердних документів та передбачено можливість подання таких документів у паперовій та електронній формах. 

2. Встановлено, що звіт про використання коштів, виданих на відрядження, разом із підтвердними документами працівник зобовʼязаний подати до закінчення пʼятого банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи.  У зазначений строк також повертається сума надміру витрачених коштів. 

3. У разі коли відряджений працівник отримав аванс на службове відрядження готівкою, він подає звіт про використання коштів, виданих на відрядження, і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення третього банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи.

З текстом відповідної постанови КМУ від 25.08.2023 р. №913 можна ознайомитися тут. ЇЇ оприлюлнено 29 серпня в "Урядовому курʼєрі". Відповідно з цієї дати діють зміни до Порядку №98.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»