• Посилання скопійовано

Уряд підкоригує Порядок надання відпустки при народженні дитини

Порядок приведуть у відповідність до Закону від 22.12.2023 №3494-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань»

Уряд підкоригує Порядок надання відпустки при народженні дитини

СПО профспілок оприлюднило для обговорення проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку надання відпустки при народженні дитини».

Таким чином Порядок приводять  у відповідність до Закону від 22.12.2023 №3494-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань», яким внесено зміни, зокрема, до статті 19-1 Закону «Про відпустки» (розширено перелік документів для підтвердження права на відпустку при народженні дитини для деяких категорій осіб). Докладно про зміни ми розповідали тут.

Проєктом акта передбачено внесення змін до Порядку в частині підтвердження права на відпустку при народженні дитини:

  • батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови, що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, що підтверджується заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини,
  • баби або діда, або іншого повнолітнього родича дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком), на підставі заяви одинокої матері (одинокого батька) дитини.

Вищезазначені особи під час подання заяви про надання відпустки повинні пред’явити документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини, довідку про реєстрацію місця проживання та заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»