• Посилання скопійовано

Вимоги безпеки до електричних розподільчих щитів

У разі подачі електроенергії до виробничих, офісних, житлових та інших приміщень основна функція припадає на розподільчі щити. Під час їх використання та обслуговування виникають певні небезпеки. Про це - докладніше у новині

Вимоги безпеки до електричних розподільчих щитів

У разі подачі електроенергії до виробничих, офісних, житлових та інших приміщень основна функція припадає на розподільчі щити. Під час їх використання та обслуговування виникають певні небезпеки, про що під час технічної консультації на одному з підприємств нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони звернули увагу на те, що:

  • на лицьовому і зворотному боках панелей щитів мають бути нанесені написи, що вказують на призначення приєднань та їх диспетчерське найменування;
  • на дверях щитів мають бути вивішені чи нанесені попереджувальні плакати та знаки встановленого зразка;
  • з внутрішньої сторони щитів мають бути вивішені однолінійні схеми електричних з’єднань;
  • на схемах щитів, запобіжників і біля самих запобіжників та автоматичних вимикачів усіх приєднань мають бути написи, що вказують на номінальні струми плавких вставок запобіжників або допустимі значення вставки струму автоматичного розчіплювача.

Крім того, для контролю наявності напруги на групових щитах і збірках електродвигунів повинні бути встановлені вольтметри або сигнальні лампи.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»