• Посилання скопійовано

Відпустка без збереження зарплати замість щорічної під час війни неконституційна: Омбудсмен звернувся до КСУ

КСУ перевірить конституційність окремих приписів Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Зокрема, щодо заміни частини щорічної основної відпустки неоплачуваною

Відпустка без збереження зарплати замість щорічної під час війни неконституційна: Омбудсмен звернувся до КСУ

КСУ розповідає, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини 13 червня 2024 року звернувся до Конституційного Суду України з конституційним поданням, в якому просить перевірити на відповідність Конституції України положення речення другого абзацу другого та абзацу третього частини першої статті 12, а також абзацу другого пункту 3 розділу "Прикінцеві положення" Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Суб’єкт права на конституційне подання вважає, що оспорювані законодавчі положення, якими змінено порядок надання невикористаних днів щорічної основної відпустки на період дії, а також після припинення або скасування воєнного стану, є такими, що не відповідають Конституції України.

Конституційне подання наразі розподілене судді-доповідачу.

З текстом конституційного подання можна ознайомитися на офіційному вебсайті Суду в рубриці "На розгляді Суду".

Джерело: Конституційний Суд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»