• Посилання скопійовано

Надання неоплачуваної відпустки батькам абітурієнтів: деталі від Держпраці

Працівникам, діти яких віком до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, в обов'язковому порядку надається неоплачувана відпустка тривалістю 12 к.дн.

Надання неоплачуваної відпустки батькам абітурієнтів: деталі від Держпраці

Працівникам, діти яких віком до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю 12 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження навчального закладу та у зворотному напрямі. За наявності двох або більше дітей зазначеного віку така відпустка надається окремо для супроводження кожної дитини.

Ці норми ст. 25 Закону України «Про відпустки» роз’яснили під час інформаційного семінару в одному з вишів посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Також вони звернули увагу на недопущення мобінгу й дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД та інвалідністю, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»