• Посилання скопійовано

Особливості надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами

Держпраці нагадала, що загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 календарних днів (140 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів)

Особливості надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці розповідає, що на підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю:

  • до пологів – 70 календарних днів;
  • після пологів – 56 календарних днів (70 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів), починаючи з дня пологів.

Ці норми ст. 17 Закону України «Про відпустки» роз’яснили працівниці закладу торгівлі посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони також звернули увагу на те, що згадана стаття дозволяє за бажанням жінки та в разі відсутності медичних протипоказань частину відпустки тривалістю 70 календарних днів, передбачену до пологів, переносити та використовувати частково або повністю після пологів, починаючи з їх дня. При цьому загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 календарних днів (140 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів).

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»