• Посилання скопійовано

За необґрунтовану відмову в прийомі на роботу пільговиків роботодавець несе відповідальність

У разі необґрунтованої відмови в прийомі на роботу кандидат має право оскаржити незаконні дії роботодавця в судовому порядку

За необґрунтовану відмову в прийомі на роботу пільговиків роботодавець несе відповідальність

Мінсоцполітики в листі від 07.10.2013 № 176/021/150-13 нагадало, що у разі необґрунтованої відмови в прийомі на роботу кандидат має право оскаржити незаконні дії роботодавця в судовому порядку.

Згідно з Законом України «Про зайнятість населення» у разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

Накладення штрафу здійснюється органом Держпраці у Порядку, затвердженому постановою Кабміну від 17.07.2013 № 509.

Крім того, у разі необгрунтованої відмови в прийомі на роботу кандидат має право оскаржити незаконні дії роботодавця в судовому порядку.

Довідково: До громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, належать один з батьків або особа, яка їх замінює і:

- має на утриманні дітей віком до шести років;

- виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

- утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності).

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»