• Посилання скопійовано

8 травня відзначатимемо День пам'яті та перемоги у Другій світовій війні, а 9 травня - День Європи

В. Зеленський зареєстрував у ВРУ законопроєкт №9278, яким пропонує 8 травня встановити День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. Крім того, він підписав Указ про відзначення 9 травня Дня Європи

8 травня відзначатимемо День пам'яті та перемоги у Другій світовій війні, а 9 травня - День Європи

8 травня В. Зеленський зареєстрував у ВРУ законопроєкт №9278 "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років".

Ним пропонується встановити День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, який відзначати щороку 8 травня. У зв'язку з цим вносяться зміни до статті 73 КЗпП, а також до Закону "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років".

Як зазначено у пояснювальній записці, "у європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні. З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня".

У разі прийняття цей закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Крім того, нині В. Зеленський підписав Указ №266/2023 про святкування 9 травня Дня Європи спільно з державами Європейського Союзу (раніше відзначався у третю суботу травня).

***

Читайте також: 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»