• Посилання скопійовано

Пенсіонерам піднімуть пенсії

Нові соціальні ініціативи Президента в галузі пенсійного забезпечення буде реалізовано у визначені строки

Усі заходи в галузі пенсійного забезпечення, передбачені новими соціальними ініціативами Президента України В. Януковича, які було озвучено на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня ц.р., Пенсійний фонд реалізує у чітко визначені строки, заявив голова правління Пенсійного фонду України Б. Зайчук.

Зокрема, з 1 травня ц.р. розпочнеться процес «осучаснення» заробітної плати для обчислення пенсій для тих пенсіонерів, яким пенсію призначено до 2008 року.

Заробіток для призначення пенсії буде поетапно «осучаснено» до середньомісячного заробітку у галузях економіки за 2007 рік — 1197,91 грн. За розрахунками, цей захід стосуватиметься 8,8 млн пенсіонерів. Протягом травня — грудня 2012 року вони у середньому додатково отримають щомісяця 103,60 грн.

Також із 1 травня 2012 року буде підвищено до 42% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (замість нинішніх 28%) доплати до пенсій для членів сімей померлих інвалідів війни. Кожен із них додатково отримає у середньому протягом травня — грудня 119,1 грн.

Починаючи з 1 липня буде поетапно переглянуто розмір пенсій 606,2 тис. військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які залишили службу. Перерахунок пенсій цій категорії осіб востаннє здійснювався на початку 2008 року.

Зростуть також пенсійні виплати для учасників війни. На це держава виділить додатково 449,3 млн грн.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»