• Посилання скопійовано

Підвищення пенсії вдові інваліда війни

Чи маю я право на підвищення до пенсії як вдова померлого інваліда війни? Які документи слід надати до Пенсійного фонду у такому разі?

Як документ, який засвідчує, що особі за законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі — Закон) встановлено статус члена сім’ї загиблого, приймають завірені в установленому порядку копії відповідних посвідчень. Згідно з Положенням про порядок видачі посвідчень та нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженим постановою КМУ від 12 травня 1994 року №302, органи праці та соціального захисту населення видають «Посвідчення члена сім’ї загиблого» пенсіонерам, які одержують пенсію в органах ПФУ.

Отже, для встановлення підвищення до пенсії Вам слід звернутися до Управління ПФУ за місцем проживання з «Посвідченням члена сім’ї загиблого» та його копією, а також з відповідною заявою.

Мельникова Тетяна Петрівна, начальник управління ПФУ у Першотравневому районі АРК

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»