• Посилання скопійовано

Про вихід на пенсію жінок, яким виповнилося 55 років

Мені 2 квітня 2012 року виповнилося 55 років. Чи можу я піти на пенсію у цьому віці? На який відсоток пенсію буде зменшено? Чи можливо буде поновити пенсію у повному розмірі та як це можна зробити?

Ваш пенсійний вік згідно зі статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» — 56 років.

Пенсія при досягненні 55 років (дострокова) призначається за таких умов:

— звільнення з роботи;

— наявність страхового стажу 30 років.

При цьому розмір Вашої пенсії, обчислений відповідно до ст. 27 (від стажу та заробітку) та з урахуванням ст. 28 Закону (мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормовий стаж — якщо він становить понад 30 років), зменшується на 0,5% за кожен повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію. У Вашому випадку — на 6%.

Зменшення розміру пенсії за віком застосовується протягом усього періоду отримання пенсії незалежно від її виду.

Однак відсоток, на який було зменшено розмір пенсії, може бути переглянуто з урахуванням відповідної кількості повних місяців страхового стажу, якщо Ви після досягнення пенсійного віку продовжите працювати і відмовитеся від отримання пенсії.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»