• Посилання скопійовано

Уряд запровадив правила підтвердження трудового стажу для пенсій за відсутності трудової книжки через війну

Стаж роботи за відсутності документів у разі розміщення підприємства на території ТОТ чи в зоні бойових дій може підтверджуватись показаннями свідків

Уряд запровадив правила підтвердження трудового стажу для пенсій за відсутності трудової книжки через війну

Тарас Мельничук розповів у своєму Телеграм-каналі про рішення Уряду щодо доповнення порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній новими положеннями.

Зокрема, передбачено, що документи, визначені  Порядком, є підставою для внесення даних до частини персональної електронної облікової картки застрахованої особи реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що відображає трудову діяльність особи, в тому числі за період до 01.01.2004.

Встановлено, що стаж роботи за відсутності документів, у разі розміщення підприємства, установи, організації або їх правонаступників на тимчасово окупованій РФ території України, в районі проведення АТО або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, на територіях територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають/перебували в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також у разі, коли їх майно (документи) на території України пошкоджене чи знищене внаслідок воєнних (бойових) дій, за умови документального підтвердження пошкодження чи знищення майна (документів) може підтверджуватись показаннями свідків.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»