• Посилання скопійовано

Безробітні отримають по 544 грн

Держава продовжує підтримувати громадян, які в такий скрутний час втратили роботу.

Так, наприкінці минулого року правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття затвердило нові розміри допомоги з безробіття на 2012 рік.

Відтепер, з 1 січня поточного року допомогу з безробіття в розмірі 544 грн. встановлено для: осіб, визнаних в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали менше ніж 26 календарних тижнів; осіб, які бажають відновити трудову діяльність після тривалої (більше ніж 6 місяців) перерви; осіб, які шукають роботу вперше, та інших незастрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними, та застрахованих осіб, звільнених з останнього місця роботи з таких підстав:

— систематичне невиконання працівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення;

— прогул (у т. ч. відсутність на роботі більше ніж три години протягом робочого дня) без поважних причин;

— поява на роботі у нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння;

— вчинення за місцем роботи розкрадання;

— грубе порушення трудових обов’язків керівником, його заступниками, головним бухгалтером, його заступниками, службовими особами митних органів, державних податкових інспекцій, державної контрольно-ревізійної служби та органів державного контролю за цінами; винні дії працівника, який безпосередньо обслуговує грошові або товарні цінності; вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи;

— на вимогу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника).

Для застрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали на умовах повного або неповного робочого дня (тижня) не менше ніж 26 календарних тижнів та сплачували страхові внески, мінімальний розмір допомоги становитиме 825 грн, з можливістю подальшого перегляду протягом року, враховуючи економічну ситуацію, розвиток ринку праці та динаміку зростання заробітної плати з метою збільшення цього розміру.

Нагадаємо, що допомога з безробіття виплачується з 8 дня після реєстрації застрахованої особи у встановленому порядку в державній службі зайнятості. Виплата допомоги з безробіття особам, які звільнилися з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, починається з 91 календарного дня.

Матеріальна допомога у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації незастрахованим особам, зареєстрованим у встановленому порядку у державній службі зайнятості, виплачується в розмірі допомоги з безробіття з першого дня навчання.

Загальна тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»