• Посилання скопійовано

Порядок погашення недоїмки з єдиного соцвнеску

Лист ПФУ від 27.03.2013 р. №3696/С-11

Порядок погашення недоїмки з єдиного соцвнеску

ПФУ зазначає, що виключень або пільг щодо нарахування та сплати страхових внесків для фізичних осіб - підприємців, які є інвалідами, законодавством не передбачено.

Суми страхових внесків, своєчасно не сплачені страхувальникам, вважаються простроченою заборгованістю.

Органи Пенсійного фонду надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

У разі якщо страхувальник протягом десяти робочих днів після отримання вимоги не сплатив зазначену суму недоїмки, або не узгодив вимогу з ПФУ, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, орган ПФУ подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби.

Зняття з обліку фізосіб в органах ПФУ здійснюється відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. №21-6, на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором.

Довідка про відсутність заборгованості для зняття з обліку надається органом Пенсійного фонду України фізособі - підприємцю після проведення нею остаточного розрахунку.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»