• Посилання скопійовано

До закінчення дії довідки-розрахунку на виплату зарплати, виданої ПФУ, нову брати не потрібно

Чи необхідно після 01.10.2013 отримувати в органах доходів і зборів нову довідку-розрахунок на виплату заробітної плати, якщо термін дії довідки, виданої органом Пенсійного фонду, не минув?

До закінчення дії довідки-розрахунку на виплату зарплати, виданої ПФУ, нову брати не потрібно

 Довідка-розрахунок на виплату заробітної видана органом Пенсійного фонду, термін дії якої не минув, дійсна після 01.10.2013 до дати, зазначеної в довідці (включно). Таку відповідь дає Міндоходів в Єдиній базі знань.

Строк дії довідки, що надається платнику єдиного внеску для пред’явлення банку, не повинен перевищувати одного року. При цьому, процедури адміністрування, які здійснюють органи доходів і зборів, встановлені Законом про адміністративну реформу, поширюються на періоди до набрання чинності цим Законом. Тобто, довідка-розрахунок на виплату заробітної видана органом Пенсійного фонду, термін дії якої не минув, дійсна після 01.10.2013 до дати, зазначеної в довідці (включно).

Міндоходів нагадує, що відповідно до Закону про ЄСВ банки приймають від платників єдиного внеску - роботодавців, платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум єдиного внеску або документів, що підтверджують фактичну сплату таких сум.

Але якщо сума ЄСВ в платіжних документах роботодавця менше 1/3 від бази нарахування у зв’язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску та якщо такий роботодавець протягом попереднього року не допускав порушень законодавства про нарахування та сплату ЄСВ такому роботодавцю за рішенням керівника органу доходів і зборів надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску.

-------------------

*абз. 1 частини 2 ст. 24 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» 

** Закон України від 04.07.2013 № 406-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи»

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: Єдина база податкових знань

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»