• Посилання скопійовано

Чи оподатковується матеріальна допомога на оздоровлення

Податківці роз'яснили, що cума матеріальної допомоги на оздоровлення є базою нарахування ЄСВ у місяці, у якому роботодавець нараховує суму відпусткових

Чи оподатковується матеріальна допомога на оздоровлення

ДФСУ у листі від 26.09.2017 р. №2052/6/99-99-13-02-03-15/ІПКнагадує: якщо платник податку отримує доходи у вигляді зарплати за період її збереження, у тому числі, за час відпустки, то з метою визначення граничної суми доходу, що дає право на отримання ПСП, та в інших випадках їх оподаткування, такі доходи (їх частина) відносяться до відповідних податкових періодів їх нарахування.

У разі якщо виплата матеріальної допомоги на оздоровлення передбачена положеннями про оплату праці найманих працівників (колективним договором, галузевою угодою тощо), прийнятими згідно з нормами трудового законодавства, то така матеріальна допомога з метою оподаткування:

  • прирівнюється до заробітної плати;
  •  включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку у місяці в якому здійснено її фактичне нарахування.

При цьому суми матеріальної допомоги на оздоровлення є базою нарахування єдиного внеску у місяці, у якому роботодавець нараховує суму відпускних.

***

Читайте також:

Чи враховуються до мінімальної зарплати матеріальна допомога та допомога на оздоровлення;

Разова матеріальна допомога на оздоровлення дитини: що з ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»